C A S T E L L I

ITALY

Castelli® Custom Editions notitieboeken - Nú voordelig verkrijgbaar bij The Notepad Factory

Castelli Notitieboeken – hoogstaande kwaliteit en prachtig Italiaans design. The Notepad Factory presenteert u een prachtige collectie.
Het Castelli boek is aantrekkelijk door de enorme hoeveelheid boekkaft materialen, kleuren en personalisatiemogelijkheden. Het gehele gepresenteerde assortiment notitieboeken is te voorzien van bedrijfslogo.
Castelli notitieboeken voldoen aan de wensen van deze tijd: Eigen pagina’s toevoegen aan uw Castelli boek, een afwijkende kleur elastiek, bedrukking op de snede? Het kan allemaal!

Bekijk het assortiment Castelli boeken, klik op het gewenste boek, het offerteformulier leidt u vervolgens door de verschillende personalisatieopties. Wij informeren u onmiddellijk over prijzen en mogelijkheden. Bellen kan natuurlijk ook! (+31)(0)412 – 647 944.

Het authentieke verhaal van de familie Castelli

“We maken al meer dan 50 jaar papieren notitieblokken en agenda’s in onze werkplaats in Bergamo. Tijdens ons levenswerk hebben we het geluk gehad bij te dragen aan het ambachtelijke erfgoed van de regio Lombardije.
We geloven dat de alchemie van onze familie centraal staat in elke verzameling die we maken.

Net als bij onze eigen familie koesteren en verzorgen we ons werk met een ethos van respect en authenticiteit. Onze collecties zijn ontworpen en gemaakt in Bergamo, Italië, waar we wonen.

Ons werk heeft ons veel rijke ervaringen opgeleverd, waarvan we geloven dat dit betekent ‘een écht leven leiden’.  We hebben in de loop der jaren onderscheidingen gekregen echter het belangrijkste voor ons is dat onze notitieboeken worden gewaardeerd door onze klanten. We hebben samengewerkt met gelijkgestemde mensen van organisaties zoals La Scala en Louis Vuitton.

We zijn de vernieuwers geweest van een van ’s werelds eerste artistieke processen. Elke dag weer werken we met liefde met exclusieve materialen in onze werkplaats.

We hopen van harte dat u onze liefde deelt voor wat we maken.

The Castelli Family x”

De Castelli's weten raad met papier

Men is het er algemeen over eens dat papier door de Chinezen in 105 na Christus tijdens de Han-dynastie is uitgevonden. De populariteit van papier verspreidde zich langzaam via Samarkand en Bagdad naar het westen. Het vervaardigen van papier begon in Europa in Spanje en Sicilië in de 10e eeuw.

Het gebruik van papier verspreidde zich tegen het jaar 1400 gaandeweg naar Italië en Zuid-Frankrijk tot Duitsland en andere Noord-Europese landen. Sinds de uitvinding heeft het papier zich letterlijk in onze geschiedenis en ons leven geschreven. De bijbel níet in boekvorm of de Magna Carta nog in steenschrift zou niet voor te stellen zijn. Papier heeft ons veel geschenken gegeven en blijft ons veel plezier bezorgen. De teksten voor ‘Imagine’, Einstein’s E = MC2, en zelfs het verhaal van Romeo en Juliet gebruikten papier in de creatieve processen.

De reactie van de Castelli familie op papier is heel persoonlijk en creatief. Papier heeft een gevoel, een geur, een look die een reactie oproept die moeilijk is te reproduceren. Voor de Castelli familie is papier iets dat het leven verrijkt. Papier is als een complexe maar betrouwbare vriend, die gevoelig en aanpasbaar is.

Papier heeft veel verschillende gebruiksmogelijkheden en kan worden veranderd in dingen die totaal verschillen van de oorspronkelijke productie. De kenmerken van papier worden gevormd door de manier waarop het is gemaakt, waardoor een volledig unieke persoonlijkheid ontstaat. Die persoonlijkheid helpt een mens verbinding te maken. U kunt een echt gevoel bij papier krijgen voordat u een enkel woord leest of voordat u een deel van een afbeelding absorbeert. We kijken nog steeds naar het ontwerp van posters en tijdschriften van 30, 40, zelfs 50 jaar geleden met ontzag voor hun schoonheid en elegantie. Als papier een vriend zou zijn, zou papier een warme en gecompliceerde ziel zijn. Een vriend vol verwachting over de toekomst terwijl hij een fantastisch geheugen heeft. Papier is de vertrouwde metgezel die een leven lang blijft. In het zakelijke leven is papier een absoluut instrument van noodzaak. Aantekeningen maken en idee-ontwikkeling zijn vormen van gebruik in een zakelijke omgeving. Castelli heeft veel klanten die functioneren in een digitale wereld die zichzelf promoten via het persoonlijke medium van papier.

Papier wordt vervolgens gebruikt voor het maken van promotionele producten met belangrijke voordelen en waarden van het bedrijf. Het is dit in combinatie met ons made in Italy-label dat een Castelli notitieboek een echt lonend relatiegeschenk is.

Het mileubeleid van Castelli

Castelli neemt een positieve houding aan namens klanten, collega’s, het milieu en de bredere gemeenschap. Castelli erkent dat bijna alle menselijke activiteiten impact hebben op het milieu. Vanuit dit bewustzijn heeft Castelli vele jaren geleden besloten om positief te reageren en werkelijk iets te doen om het milieu te ondersteunen.

Waarom?

Als een producent van papierproducten is ons bewustzijn ten volle gelegen in het respectvolle gebruik van natuurlijke materialen en de duurzaamheid op lange termijn van deze natuurlijke hulpbronnen. Met dit bewustzijn zullen we er altijd naar streven om onze impact op het milieu te beperken, te beschermen en te herstellen.

Wat we eigenlijk doen … Accreditaties

  • We zullen onze aankopen waar mogelijk blijven recupereren uit duurzame of hernieuwbare bronnen.
  • We zullen doorgaan met het nemen van beslissingen om Castelli voor Forestry Stewardship Council (FSC) volledig te accrediteren. Accreditatienummer CQ-CW-000036. http://www.fsc-uk.org/en-uk
  • We zullen FSC-papier blijven gebruiken voor alle standaard Castelli-papierinzamelingproducten.
  • We zullen FSC-papier blijven gebruiken bij de productie van onze verkoopliteratuur.
  • We zullen de Woodland Trust blijven steunen. https://www.woodlandtrust.org.uk
  • We blijven geaccrediteerd bij SEDEX, die de empowerment van ethische supply chains ondersteunen. https://www.sedexglobal.com
  • We zullen krachtig blijven worden gecontroleerd door de ethische principes die zijn vastgelegd door SEMTA. https://www.sedexglobal.com/products-services/smeta-audit/
Castelli Prismalux – Full colour bedrukt papier, verwerkt met bord tot een omslag met ronde hoeken incl. laminaat.