Diplomapapier

Diplomapapier, certificaten, cijferlijsten

Diplomapapier bestellen, gratis vormgeving of meer informatie?

Wilt u uw diplomapapier (opnieuw) vormgeven? Wij helpen u graag. Lever ons artwork aan en wij maken graag een voorstel. Heeft u vragen over het waardepapier? Onze deskundige adviseur komt graag en natuurlijk vrijblijvend naar u toe. Maak een afspraak of mail of bel voor meer informatie. Neem contact met ons op.

[products columns=”6″ orderby=”title” order=”” ids=”44650″]

De veiligheidskenmerken van waardepapier

Onderstaand een overzicht van alle vereiste echtheidskenmerken die verwerkt zijn in ons waardepapier. Zoals: diplomapapier, certificaten en cijferlijsten.

1. Uniek watermerk

watermerk diploma

Een uniek watermerk
Ons waardepapier bevat een uniek watermerk, namelijk twee leeuwen met wapen.

2. UV Vezels

waardepapier en diplomapier vezels

UV-vezels
Ons waardepapier bevat UV vezels van 5 mm. Deze lichten op onder ultraviolet (UV) licht.

3. Irisdruk

vloeiend kleurverloop diploma papier

Irisdruk
Het ontwerp moet een vloeiend kleurverloop (irisdruk) bevatten. Hoe groot en hoe lang is niet beschreven maar het idee erachter is dat een vloeiend kleurverloop moeilijk te reproduceren is. Omdat bij de omslag van 50% raster het beeld gaat “breken”.

4. Microtekst

microtekst waardepapier diploma

Een microtekst
Het ontwerp moet microtekst bevatten. Deze tekst is te klein voor kopieerapparaten om te kopiëren. Hoe veel tekst en hoe groot deze moet zijn staat niet beschreven. De tegenwoordige scanners en printers hebben een maximaal oplossend vermogen van 600 dpi (dots per inch). De tekst is aanzienlijk kleiner dan 600 dpi en kan hierdoor niet gereproduceerd worden. De microtekst kan ook worden gebruikt als een grafisch object (lijntje) in het ontwerp.

5. Beschermlaag

diploma chemische beveiiliging

Een beschermlaag die verkleurt bij mechanische of chemische aantasting
Het waardepapier dat wij leveren bevat een beschermlaag volgens CBS1. Dit wordt ook chemische beveiliging genoemd. CBS1 papier is zo behandeld dat het met ca. 24 verschillende zuren of bijtende middelen (fel) gekleurd vlekken geeft bij knoeien aan de cijfers op de letters. Dit is natuurlijk een “must” bij diploma’s. Daarnaast is het optisch dood papier. Dit papier licht niet op bij het aanschijnen met ultraviolet (UV) licht. Het papier bevat geen optische witmakers, dus ziet er altijd iets crème uit en is vervaardigd uit stevig 140 grams papier.

Extra opties

Onderstaande opties zijn niet verplicht maar worden wel vaak gevraagd en besteld. Zoals een blinddruk, holografisch papier en/of een huisstijl verwerkt op het papier geven het papier namelijk extra uitstraling en waarde mee.

1. Blinddruk

diploma blinddruk preeg bedrukking

Blinddruk
Voeg een stijlvolle blinddruk (preeg) toe. Deze wordt door middel van eens stempel (zonder inkt) in het papier gedrukt. Gebruik bijvoorbeeld de klassieke Nederlandse wapenspreuk: ‘Je maintiendrai’ met het koninklijk wapen. Of laat een stempel op maat maken.

2. Holografisch papier

holografische folie diploma waardepapier

Holografisch papier
Holografisch papier met of zonder reliëf.

3. Huisstijl/logo

diplomapapier

Huisstijl of logo
Een huisstijl, slogan of logo verwerkt in het diplomapapier.