Wat is graspapier?

Graspapier is een milieuvriendelijke en duurzame papiersoort. Vanwege het aanzienlijk verminderde water- en energieverbruik in vergelijking met het gebruik van uitsluitend nieuwe vezels.

De ecologische voetafdruk van pulp uit grasvezels in vergelijking met nieuwe houtvezels is 50% lager! Ook het verbruik van chemicaliën en water voor de verwerking van grasvezels wordt tot een absoluut minimum beperkt. Daarnaast kan door het zeer grote aandeel aan grasvezels het gramgewicht en daarmee de totale vezelmassa worden verminderd.

Hoe ziet graspapier eruit?

Graspapier heeft een unieke look en feel met zijn gestippelde textuur van opvallende grasvezels. De ruwheid is hoger in vergelijking met standaard ongecoat papier.

graspapier bedrukken

Textuur van graspapier

Is graspapier duurzamer dan gewoon papier?

In vergelijking met papier gemaakt van houtpulp, biedt graspapier veel voordelen op het gebied van duurzaamheid:

  • Laag energieverbruik vergeleken met de productie van papier gemaakt van hout
  • Zeer lage zoetwatervereisten (slechts 2 liter per ton in plaats van 6.000 liter per ton, wat nodig is voor papier gemaakt van hout)
  • Logistiek op laag niveau vergeleken met logistiek op hoog niveau voor papier gemaakt van hout
  • Er worden minder chemicaliën gebruikt bij de productie van graspulp
  • 1,2 ton gras geeft 1 ton pulp. Om 1 ton pulp uit hout te halen, is 2,3 ton hout nodig.

Goed om te weten: Graspapier kan niet volledig van gras worden gemaakt. Omdat dat het papier dan niet stevig genoeg is om op te schrijven of om te verwerken. Er wordt altijd een deel (max. 50%) houtvezels bij verwerkt die ook worden gebruikt voor (gerecycled) papier.

duurzaam en eco

Relatiegeschenk van graspapier

Wij leveren zelfklevende memoblokken (post it notes) gemaakt van graspapier. En deze bedrukken wij met een bedrijfslogo, slogan of in een huisstijl. Ons zelfklevende graspapier is 90 grams en FSC Mix gecertificeerd. Vragen over het graspapier? Neem contact met ons op, bezoek onze showroom in Oss of vraag een gratis sample aan. Mail naar info@ende.nl of bel (+31) 0412 – 647 944 of gebruik ons contactformulier.

graspapier