Wat is graspapier?

Wat is graspapier?

Graspapier is een milieuvriendelijke en duurzame papiersoort. De ecologische voetafdruk van papierpulp uit grasvezels is 50% lager t.o.v. papierpulp uit nieuwe houtvezels. Bij de productie wordt aanzienlijk minder water en energie verbruikt.

Ook het verbruik van chemicaliën voor de verwerking van grasvezels wordt tot een absoluut minimum beperkt. Daarnaast kan door het zeer grote aandeel aan grasvezels het gramgewicht en daarmee de totale vezelmassa worden verminderd.

Hoe ziet graspapier eruit?

Graspapier heeft een unieke look en feel met zijn gestippelde textuur van opvallende grasvezels. De ruwheid is hoger in vergelijking met standaard ongecoat papier.

Is graspapier duurzamer dan gewoon papier?

In vergelijking met papier gemaakt van houtpulp, biedt graspapier veel duurzame voordelen:

  • Laag energieverbruik vergeleken met de productie van papier gemaakt van hout
  • Minder waterverbruik: slechts 2 liter per ton voor graspapier in plaats van 6.000 liter per ton voor regulier papier
  • Minder chemicaliënverbruik gebruikt bij de productie van graspulp
  • 1,2 ton gras geeft 1 ton pulp. Om 1 ton pulp uit hout te halen, is 2,3 ton hout nodig.
duurzaam en eco
graspapier bedrukken

Textuur van graspapier

Wordt graspapier 100% van gras gemaakt?

Graspapier kan niet volledig van gras worden gemaakt. Omdat dat het papier dan niet stevig genoeg is om op te schrijven of om te verwerken. Er wordt altijd een deel (max. 50%) houtvezels bij verwerkt die ook worden gebruikt voor (gerecycled) papier.

Relatiegeschenk van graspapier

Wij leveren zelfklevende memoblokken (post it notes) gemaakt van graspapier. En deze bedrukken wij met een bedrijfslogo, slogan of in een huisstijl. Ons zelfklevende graspapier is 90 grams en FSC Mix gecertificeerd. Vragen over het graspapier? Neem contact met ons op, bezoek onze showroom in Oss of vraag een gratis sample aan. Mail naar info@ende.nl of bel (+31) 0412 – 647 944 of gebruik ons contactformulier.

Post its van duurzaam graspapier