Moleskine® - The Story

Het origineel

Het klassieke zwarte notitieboekje met ivoorkleurige pagina’s en afgeronde hoeken is een object doordrenkt met geschiedenis en creativiteit.

Beginnend in Frankrijk met culturele iconen, zoals Vincent van Gogh, Pablo Picasso, Ernest Hemingway en Bruce Chatwin, staat ons Moleskine notitieboek fier overeind en wordt de erfenis voortgezet.

Moleskine the story_boekje_Van_Gogh

Legendarisch

Het notitieboek dat Bruce Chatwin “Moleskine” noemde werd steeds schaarser in de jaren 1980 voordat ze volledig uit productie verdwenen. In 1997, bracht een klein Italiaanse uitgever het legendarische notitieboek weer tot leven, en daarmee een buitengewone traditie van creativiteit en zelfexpressie.

Picasso moleskine
moleskine creativiteit kwaliteit

Papier evalueert

Vandaag maakt het originele Moleskine notitieboek deel uit van een familie van veelzijdige tools voor gewone en buitengewone reizen, om de creativiteit te stimuleren en de productiviteit te verbeteren. Wij bieden objecten zoals tassen, accessoires, schrijfwaren, leeslampjes en beschermmappen voor mobiele apparaten. Onze Moleskine Plus Collectie overbrugt de kloof tussen analoge en digitale processen.

De vijf pijlers van het cultuur-icoon Moleskine

De internationale kracht van het Moleskine merk komt uit onze voortdurende verbinding met kunst, cultuur, en de wereldwijde creatieve gemeenschap. Het is een exclusief merk dat het hedendaagse mobiele leven mooier maakt.

De merkwaarden zijn gebaseerd op de volgende vijf pijlers:

Cultuur

Moleskine is een cultureel icoon, een merk dat een verhaal vertelt. Een Moleskine object verbindt de eigenaar met een erfenis in kunst, literataire, culturele en geografische verkenning.

Verbeelding

Moleskine collecties zijn open platforms voor creativiteit, trouwe metgezellen voor zinvolle existentiële ervaringen.

Geheugen

Moleskine is een merk verbonden is met het verzamelen van herinneringen, de organisatie van de tijd en de prioriteiten in ons werk en in de vrije tijd.

Reizen

Voor het vieren van hedendaags nomadisme, biedt Moleskine een verzameling tools voor het begeleiden van gewonere en buitengewone reizen

Identiteit

Een Moleskine object wordt een integraal onderdeel van iemands persoonlijkheid. Het is een eenvoudige, compacte en intelligente accessoire. Symbolische en praktische design elementen worden gecombineerd, het Moleskine object ondersteund het vrijmaken van energie en emoties verzameld in de tijd.

Wereldwijde retail markt

Verdeeld in 92 landen en over meer dan 26.000 verkooppunten, heeft Moleskine ook 55 van eigen winkels; ruimten waar de gehele collectie op één plaats verkrijgbaar is. Strategisch gelegen in de belangrijkste transport en winkelcentra in grote steden als Parijs, Londen, Berlijn, New York, Shanghai, Tokyo en Milaan. Meer openingen staan wereldwijd gepland. Moleskine verhoogt zijn zichtbaarheid binnen de retail markt via displays in de grote retailers over de hele wereld, nieuwe partnerschappen en e-commerce platforms.

Groei

Moleskine is een creatief bedrijf dat blijft groeien. Het telt ongeveer 260 medewerkers en heeft een uitgebreid netwerk van partners en consultants. Het hoofdkantoor is gevestigd in Milaan. De Moleskine Group omvat de volgende dochtermaatschappijen: Moleskine Amerika, Moleskine Asia, Moleskine Shanghai en Moleskine Duitsland. Sinds april 2013 Moleskine is genoteerd aan de Italiaanse beurs Borsa Italiana.

Moleskine community

Duizenden creaties worden regelmatig online geplaatst door fans van Moleskine. Ook offline zijn we betrokken door partnerschappen aan te taan met een aantal van ’s werelds belangrijkste culturele leiders, in-store evenementen en reizende tentoonstellingen, zoals Detour welke tevens de non-profit stichting lettera27 ondersteunt.