Notitieboek Ringband – Met bedrukking

Ringband Notitieboek

Notitieboeken met ringband

Notitieboeken met een ringband zijn in verschillende formaten verkrijgbaar (van A7, A6, A5 tot zelfs A4). Maar zijn ook in een afwijkende maat leverbaar.

Wat is het verschil tussen een notitieboek met ringband en Wire-O notitieboek?

De term ringband en Wire-O worden als synoniemen gebruikt. De producten lijken ook veel op elkaar. Maar er is wel een klein verschil.

Ringband

Notitieboeken met een ringband werden van oudsher gemaakt met een spiraalbinding. De bladeren in het boek worden geperforeerd. En vervolgens door middel van een spiraal (vaak gemaakt van kunststof) bijeen gehouden. Deze vorm van binding wordt steeds minder vaak gebruikt.

Wire-O

Wire-O is ook een ringband binding. Alleen bestaat de binding niet uit een spiraal. Maar is deze gemaakt van losse ronde clips, die dicht worden gedrukt. Deze clips zijn vaak gemaakt van metaal. Deze binding heeft een professionelere en kwalitatievere uitstraling. Vrijwel alle notitieboeken met ringband zijn tegenwoordig gemaakt met een Wire-O binding.

Voorbeelden

Wij hebben diverse soorten ringband notitieboeken in ons assortiment. Er zijn boeken met harde (hardcover) en zachte (softcover) kaft beschikbaar. Ook kan er een sluitelastiek, penlus met pen, en logo bedrukking worden toegevoegd.

The Notepad Factory is al sinds 1869 gespecialiseerd in het bedrukken van notitieboeken en schrijfblokken. Wij zijn de grootste drukkerij in de Benelux. Hierdoor kunnen wij leveren tegen scherpe prijzen.