Duurzame relatiegeschenken

Onze Eco-lijn: Duurzame relatiegeschenken met bedrukking

Van Den Ende The Notepad Factory is toegewijd aan duurzaamheid, het leveren van milieuvriendelijke producten en het respecteren van onze natuurlijke hulpbronnen. We helpen onze klanten hun merk- en milieudoelstellingen te projecteren en afval te verminderen. Lees hier meer over onze inspanningen voor een duurzaam inkoopbeleid. 

Alle producten uit onze eigen drukkerij (schrijfblokken, spiraalblokken, kubusblokken, notitieboeken) vervaardigen wij indien gewenst van recycled papier. Onderstaand een overzicht van onze eco relatiegeschenken die wij bedrukken. Bekijk de Appeel boeken van Castelli, deze zijn gemaakt van appelschillen.  Of ga voor een biologisch afbreekbaar geschenk zoals de bedrukte vaatdoekjes. Mist u een product? Laat het ons weten, wellicht kunnen wij u verder helpen.

Zelfklevende memoblokken van graspapier

Graspapier heeft een unieke look en feel met zijn gestippelde textuur van opvallende grasvezels.

Notitieboeken van appelschillen - Appeel®

Keuze uit 6 kleuren
Boekkaft van  70% gerecycleerde leermaterialen en 30% appelschillen.
De pagina’s gemaakt van het appelpulp en geselecteerde plantaardige vezels.

Notitieboeken van kraftpapier en recyled leder

Kraftpapier is een papiersoort die gemaakt is met het kraftprocedé (ook: sulfaatprocedé). Het is een poreuze, stevige papiersoort die geschikt is voor biologisch afbreekbare en recycleerbare producten. De grondstof voor het kraftprocedé is naaldhout, bij voorkeur houtsoorten met lange vezels zoals spar en den. De papierpulp in het kraftprocedé is donker van kleur en normaal kraftpapier is dat ook, zoals het normale bruine inpakpapier.

Wees milieubewust zonder in te boeten aan stijl.  Onze notitieboekje gemaakt van gerecycled leer zijn verkrijgbaar in zwart en naturel bruin. Het boekmateriaal heeft een aangename textuur, een aardse natuurlijke uitstraling en handig horizontaal sluitelastiek.

Pennen van bamboe en tarwestro

Deze unieke pen combineert twee duurzame materialen wat resulteert in een prachtig ontwerp.
De pen is gemaakt met bamboe en tarwestro details.

Eco - Style & Living

In water oplosbare coating – een uniek concept

Onze papierproducent zorgt wereldwijd voor een doorbraak: Het Club of Notes zelfklevend papier is de enige in zijn soort dat gecoat wordt met een in water oplosbare lijm. Deze papiersoort met een hoogwaardige, niet permanent hechtende lijmstrook (Easy Notes) wordt voor de Benelux exclusief door Van den Ende gebruikt voor het produceren van zelfklevende memoblokken.

100% Recycled papier – Klimaat neutraal geproduceerd

Onze zelfklevende schrijfblokken van recycled papier worden gemaakt van CO2-neutraal Impactpapier van de papierfabrikant Lenzing.

Dit papier, dat optisch niet van offsetpapier te  onderscheiden is, bestaat voor 100% uit oud papier. Het papier wordt in de fabriek met minimale CO2-uitstoot gefabriceerd. Overgebleven CO2-uitstoot wordt gecompenseerd door financiering van CO2-reductieprojecten.

Wij gebruiken hoogwaardige papier van Crown Van Gelder. In vrijwel het gehele assortiment van Crown Van Gelder is 70% FSC mix verwerkt. Zo weet u zeker dat de pulp voor het papier niet afkomstig is uit een bos met hoge natuurwaarden (‘oerbos’) of van een plantage waarvoor tropisch regenwoud heeft moeten wijken.

Vaatdoekjes met logo

Vaatdoeken met logo, ontwerp of tekst? Onze vaatdoekjes zijn gemaakt van 100% biologisch afbreekbaar materiaal (cellulose van FSC gelabeld bos en katoen). Wij drukken de vaatdoek met milieuvriendelijke inkt op waterbasis. Zodra het vaatdoekje het einde van zijn levensduur heeft bereikt, baant het zich een weg naar de compost, waar het in 6 tot 8 weken ontleedt. Zo draagt u bij een schonere wereld. De vaatdoek kan worden gekookt en is wasbaar tot 90 graden Celsius in zowel vaatwasser als wasmachine.

Theedoeken bedrukken

Onze theedoeken worden zeer gedetailleerd bedrukt met een logo, huisstijl of eigen ontwerp. Het kan allemaal! De theedoeken worden bedrukt met watergedragen milieuvriendelijke inkt.