Waarom schrijfblokken bedrukken met een logo?

Schrijfblokken zijn een populair relatiegeschenk

Ondanks het digitale tijdperk zijn schrijfblokken met een bedrijfslogo of voorzien van een huisstijl nog erg populair. Even snel een notitie maken tijdens een telefoongesprek of vergadering? Dat is makkelijk en snel gedaan met pen en papier. En minder eenvoudig met je smartphone of tablet. Bij veel bedrijven is het daarnaast niet wenselijk dat men een laptop of tablet meeneemt tijdens een vergadering. Dus blijft het oude vertrouwde notitieblok de beste optie.

Waarom kiezen voor bedrukte schrijfblokken?

Waarom schrijfblokken laten bedrukken met je bedrijfslogo of in jouw huisstijl? Wij hebben onderstaand 5 redenen voor je verzameld.

1. Merkbekendheid

Een schrijfblok wordt dagelijks gebruikt. Het ligt op een bureau voor het maken van aantekeningen tijdens een telefoongesprek of wordt meegenomen naar een vergadering. Niet alleen de ontvanger komt dagelijks meerdere malen in aanraking met het schrijfblok met jouw logo of huisstijl, maar ook zijn/haar omgeving. Zo bouw je op een voordelige manier aan de merkbekendheid van jouw bedrijf.

2. Goedkoper dan standaard schrijfblokken

Er wordt vaak gedacht dat schrijfblokken bedrukt met een logo duurder zijn dan de standaard schrijfblokken die verkrijgbaar zijn bij de kantoorvakhandel of groothandel. Dit is echter niet het geval. Vaak zijn gepersonaliseerde schrijfblokken goedkoper dan de standaard variant. Dus deel deze blokken niet alleen uit aan relaties en klanten… maar ook aan je medewerkers.

3. Praktisch relatiegeschenk

Schrijfblokken zijn relatiegeschenken die niet klakkeloos na ontvangst in de prullenbak worden gegooid. Er zijn veel gadget-achtige relatiegeschenken op de markt verkrijgbaar die niet worden gebruikt door klanten of relaties. Deze eindigen dikwijls in de vuilnisbak. Dat is zonde van het marketingbudget en gaat ook ten koste van het milieu. Schrijfblokken en kladblokken zijn praktisch en bruikbaar en hierdoor een welkom geschenk of give away.

4. Wederkerigheid

Het is leuk om een cadeau te ontvangen. En relatiegeschenken of give aways worden weggegeven zonder verdere verplichtingen. Maar het schept wel een band met een relatie of klant. Het creëert wederkerigheid. Hierdoor zal men sneller aan jouw bedrijf een nieuwe opdracht of aankoop gunnen.

5. Duurzame en MVO verantwoorde schrijfblokken

Hanteert jouw bedrijf een duurzaam bedrijfsbeleid? Of wordt er gewerkt volgens een MVO of ISO 26000 beleid? Kies dan voor bedrukte notitieblokken gemaakt van FSC papier of gerecycled papier.

Nieuw zijn de Appeel® notitieboeken. De duurzame en natuurlijke Appeel schrijfblokken bieden de voordelen van luxe schrijfblokken zonder negatieve gevolgen voor het milieu. Het Appeel schrijfblok wordt geboren uit de appel. Eco-peel bestaat uit 70% gerecycleerde leermaterialen en 30% appelschillen. De pagina’s van het schrijfblok zijn biologisch en gemaakt van een samenstelling van appelpulp en geselecteerde plantaardige vezels.

 

Bekijk onze schrijfblokken.