Wat is blinddruk?

Blinddruk is een druktechniek waarbij geen inkt wordt gebruikt. Een logo, tekst of afbeelding wordt d.m.v. een stempel in papier, karton of leer gedrukt. Blinddruk is de meest geliefde bewerkingsoptie voor logobedrukking op een notitieboek. Het effect is immers stijlvol en toch bescheiden.

Een ander woorden die synoniem zijn voor blinddruk zijn:  preeg of preegdruk of debossing.

Blinddruk is naast zichtbaar, ook voelbaar. Een blinddruk kan ook van een kleur worden voorzien, we spreken dan van foliedruk. Folies zijn beschikbaar in veel verschillende kleuren, waaronder goud, zilver, blauw, wit, rood, geel en nog veel meer kleuren.

Voor een blinddruk op een boekkaft kun je gebruik maken van een magnesium stempel of een messing stempel. Van Den Ende – The Notepad Factory maakt te allen tijde exclusief gebruik van messing stempels.

 

Het voordeel van het  messing stempel is dat de druk altijd gelijk van kwaliteit is, hoeveel boeken er ook worden ingedrukt. Het messing stempel van uw logo wordt bewaard en kan weer voor een herdruk gebruikt worden. Hergebruik van de messing, zonder kwaliteitsverlies, is dus tevens een duurzame keuze.

 

 

Voorbeelden van blinddruk:

voorbeeld van blinddruk
Notitieboek op maat - 100& custom met preeg en druk op snede in oranje
Notitieboek met spiegelblad in kleur
wat is blinddruk
Notitieboek met logo preeg
Notitieboek met eigen naam -

Enkele voorbeelden van notitieboeken met blinddruk:

[products columns=”4″ orderby=”title” order=”” ids=”973, 1064, 2234, 41315, 40957, 40961, 45368, 20884″]