Wat is een opschrijfboekje?

opschrijfboekje

Opschrijfboekje

Een opschrijfboekje is ander woord (of synoniem) voor notitieboekje. Een notitieboek is een boek in dikwijls een A5 formaat met gelinieerd papier.

Maar ruitjes, blanco of puntjes (dotted) papier is ook mogelijk. Daarnaast zijn deze boeken ook verkrijgbaar in A4 of A6 formaat. Maar deze afmetingen worden minder vaak verkocht. De kaft kan hard (hardcover) of zacht (softcover) zijn. Daarnaast hebben ze soms een leeslint (handig want dat weet je waar je bent gebleven) of een sluitelastiek (hierdoor valt het boek niet zomaar open). Woorden die ook worden gebruikt zijn aantekeningenschrift en notebook.

Deze boeken worden op het werk en thuis gebruikt. Voor aantekeningen, ideeën, schetsen, boodschappenlijstjes, tekeningen en to-do lijstjes.

Voorbeelden van opschrijfboekjes:

notitieboekjeopschrijfboekje binnenkantopschrijfboek

Andere benamingen

Soms worden ook woorden als notitieblok, schrijfblok of kladblok gebruikt. Deze woorden passen echter niet bij een opschrijfboekje of notitieboekje. Want het woord ‘blok’ geeft aan dat het een stapel papier betreft waarbij de bovenkant is samengebonden, geniet of gelijmd is.

De voorkant hiervan is soms voorzien van een dekblad en de achterzijde is soms voorzien van karton.

Voorbeelden van notitieblokken en schrijfblokken:

schrijfblokken