The Notepad Factory - Drukkerij Van Den Ende

The Notepad Factory – Drukkerij Van den Ende BV is gevestigd in Oss. Wij zijn sinds decennia specialist op het gebied van ontwikkeling en productie van private label- en promotionele schrijfblokken, notitieboeken en zelfklevende memobaadjes. Wij bieden service, innovatie en kwaliteit tegen een scherpe prijs.

Wij erkennen de enorme marketingkracht van de inzet van een A-merk voor uw marketing en branding. Naast ons grote assortiment schrijfblokken uit eigen drukkerij kunt u bij ons terecht voor Moleskine® notitieboeken en Castelli notitieboeken met bedrukking. Wij zijn uw ervaren Moleskine Custom Editions leverancier voor de B2B markt in de Benelux. En zijn ook de distributeur van het merk Easy Notes® zelfklevende memoblokken (tevens producent) en Whitelines®. En expert in het bedrukken van notitieboeken.

Daarnaast zijn wij in de Benelux de grootste fabrikant van proefwerk- en examenpapier en promotionele papieren producten voor het onderwijs.

notitieboek schrijfblok bedrukking controle
studentent

Innovatieplatform

Sinds 2012 is The Notepad Factory, namens de Benelux, betrokken bij een wereldwijd studenten innovatieplatform. Exclusief voor het productassortiment van The Notepad Factory worden door studenten nieuwe promotionele producten en/of toepassingen op het gebied van schrijfblokken bedacht. Naast de uitkomst van veelal uitstekende ludieke producten voor onze relaties heeft participatie in dit traject een motiverend effect op ons team.

Ook op het gebied van augmented reality & print is The Notepad Factory een enthousiast pionier.

The Notepad Factory voelt nauwe betrokkenheid bij de grafische – en relateerde branches en vindt het belangrijk te investeren in de toekomst van jongeren. The Notepad Factory is derhalve aangemerkt als erkend leerbedrijf.

Club of Notes International

Van den Ende BV – The Notepad Factory is sinds 2001 exclusief lid van Club of Notes International. Club of Notes International is een internationale strategische alliantie van drukkerijen. Die allen hetzelfde unieke zelfklevende kwaliteitspapier verwerken tot promotionele zelfklevende memoblokken.

De Club of Notes is een sterk en gepassioneerd wereldwijd samenwerkingsverband dat als doel heeft: De wens om het beste wat voort komt uit de samenwerking op het gebied van innovatie en techniek te delen met de klantenkring.

Wist u dat de zelfklevend memoblokken Easy Notes® milieuvriendelijker is dan andere zelfklevende notitieblokjes? De lijmlaag is namelijk niet voorzien van schadelijke stoffen voor mens en milieu. Hierin zijn Easy Notes® uniek. En de plakkracht? Ultrasterk!

club of notes logo
Club of Notes International Family

Meer dan 155 jaar Drukkerij Van Den Ende / The Notepad Factory

Opgericht in 1867

cilinderpers Drukkerij Van Den Ende Rotterdam

Rotterdam ca. 1900 – Van den Ende’s cilinderpers met handinleg.

Geboren in Amsterdam, startte Peter (Petrus Franciscus) van den Ende rond 1867 aan de Vismarkt in Rotterdam een ‘Couranten-Lees-Inrigting’, een plek waar men tegen betaling en onder het genot van een kop koffie de krant kon lezen. Zijn liefde voor het fotograferen zette hij kracht bij door stadsgezichten van Rotterdam te drukken en in zijn pand als ansichtkaarten te verkopen.

Dit was het begin van de kantoorvakhandel en de drukkerij, die zijn zoon Louis voortzette.

De eerste druks werden gemaakt met een gietijzeren cilinderpers met handinleg! Door de drukker werd, via een schuin inlegbord, een vel papier aangelegd dat door de cilinder bij het passeren van de drukvorm werd meegenomen en bedrukt.

Aan de achterzijde verliet dit vel middels een ingewikkelde constructie van touwtjes en latjes de pers. De snelheid was sterk afhankelijk van de snelheid waarmee de drukker kon inleggen.

1940 - Drukkerij verwoest in WOII

PF van den Ende Drukkerij Rotterdam

Rotterdam ca. 1940 – Van den Ende altijd onderweg

De volgende generatie, Carel van den Ende, breidde de winkels uit naar Schiedam, Den Haag en Amsterdam en vormde de drukkerij om tot een ‘Fabriek van kantoorbenodigdheden’. Tijdens de bombardementen op Rotterdam in de Tweede Wereldoorlog werd de drukkerij in 1940 geheel verwoest. Carel van den Ende begon opnieuw, vanuit huis.

Gezien de opkomst van de grote kantoorvakhandel ketens in de zeventiger jaren besloten Carel en zijn zoon Rob van den Ende, de winkels te sluiten en als grafisch bedrijf verder te gaan. Er kwam een specialisatie bij, de productie van het proefwerk- en examenpapier.

Llijnentrekker - oude advertentie drukkerij van den ende
Verkoopster - Oude advertentie jaren 60 drukkerij van den ende oss

Advertenties Drukkerij Van den Ende – ca. 1960

1979 - Verhuizing naar Oss

Galliersweg 1 Oss, BedrijfspandVan Den Ende Drukkerij Notepad Factory

Uitbreiding was nodig en toen in 1978 de burgemeester van Oss, Louis Jansen, op zoek was naar grafische bedrijven met verhuisplannen, is snel begonnen met de nieuwbouw aan de Galliërsweg in Oss. In 1979 verhuisde het bedrijf van Schiedam naar Oss en kwam Carel van den Ende jr. zijn broer Rob versterken.

1980 - Private label schrijfblokken

private label schrijfblokken

Midden 80-er jaren ontstond het idee om private label schrijfblokken voor het bedrijfsleven te ontwikkelen. Het schrijfblok als reclamemedium was geboren!

1996 - Introductie EasyNotes®

postit notes zelfklevend easynotes

In 1996 kwam Van den Ende in aanraking met de techniek van het befaamde Post-it® lijmstrookje op papier. Na ruim een jaar dag-in-dag-uit testen, lukte het de broers om papier te belijmen en te bedrukken in full colour! Inmiddels zijn de Easy Notes® als handige memo’s en doelmatige reclamemakers niet meer weg te denken.

The Notepad Factory

Nu drukt Van den Ende- The Notepad Factory met moderne vijf kleuren rotatie machines in Oss voor de hele Europese markt. De naam ‘The Notepad Factory’ is toegevoegd aan de naam Drukkerij Van Den Ende vanwege de aanwezigheid op de internationale markt.